sábado, 19 de enero de 2013

Taller de vídeo digital - Part II



Hola!

Començam la recta final ja d’aquest semestre i alhora d’aquesta assignatura. Per aquest motiu, aquest cap de setmana quedarà finalitzat aquest  blog que reflexa les meves experiències i reflexions en veu alta.
Aquesta vegada faig l’actualització per acabar de redactar les meves vivències relacionades amb el taller de vídeo que, com ja vaig anticipar a la darrera actualització ara toca explicar el taller de vídeo digital amb el meu grup de treball.

Sincerament, ha estat el taller menys cooperatiu que hem fet fins ara de tot el projecte. Les raons que ho poden justificar són moltes, però les principals són la manca de temps i la extremada càrrega de feina que tenim al mes de Gener, en general de totes les assignatures que feim,  jo li dic el síndrome  del  mes  de Gener, en la qual a tots ens entra l’estrès i el cúmul de feina que no ha donat temps a fer-ho. 

Tornant al nostre taller, el plantejament el vàrem fer entre tots a una classe pràctica de TICS, ens vàrem reunir i detallar l’estructura d’aquest treball. Vàrem xerrar dels objectius que voliem complir, els continguts a treballar, revisar que segueixi el fil conductor del nostre treball, la seva estructura entre altres.

 Al final vàrem acordar fer un vídeo que reforcés el paper de la música en el nostre treball, per tant, vàrem escollir agafar una cançó d’un musical que tingués vocabulari senzill i que la cançó fos senzilla i un poc repetitiva per facilitat el seu aprenentatge als nins de primària al que va destinat (3er cicle), vàrem escollir una cançó molt popular del musical “Somriure i llàgirmes”. Després ens va semblar molt bona idea treballar-ho amb el mètode Kodali, que consisteix en formalitzar una nota musical amb un signe amb la ma, per facilitar l’aprenentatge de les notes d’una partitura musical.
Aquest pic el treball més feixuc li ha tocat a n’Antonia que ha estat la encarregada d’ajuntar les imatges i maquetar el vídeo.  Per això dic que el procediment d’aquest taller no ha estat molt cooperatiu.

La part més cooperativa en la seva elaboració ha estat quan hem fet sa coreografia de la cançó que surt al principi del vídeo, la veritat és que fou divertit fer-ho ja que vàrem assajos i diferents gravacions, però entre que ens equivocàvem, el nostre col·laborador estrella, en Sergi que es va oferir a gravar-nos  i a vegades li entraven atacs de riure per nosaltres o per altres companys que feien feines de TICS.

La qüestió és que cap vídeo va quedar perfecte. No obstant això, què importa? Nosaltres volem fer un vídeo natural en la qual s’integrin coneixements de manera natural i divertida. Si us aturau un moment a reflexionar, vereu que ho complim bé, a través del exemple divertint-nos nosaltres ensenyem el mètode Kodali i que millor forma que entre rialles i amb curioses coreografies.  Crec que els objectius plantejats els complit amb bona nota, què opinau?

Aquí  us deixo el resultat d’aquest taller sobre el musical de “Somriure i llàgrimes”. Recordeu que l'heu de descarregar d'aquest servidor de documents  Box ( és gratuït)i el podreu veure.

Esper que us agradi.

Salutacions!

1 comentario:

  1. Mari Carmen!!! Muchas gracias por tu comentario, de verdad. Me han encantado las palabras que me has dedicado, y llenan más viniendo de una persona tan "curranta" y exigente como tú. ¡El placer ha sido mío!

    Enhorabuena a ti también por tu blog, no hace falta leer demasiado para saber que has trabajado mucho en él.

    ¡Un besazo guapa! :)

    ResponderEliminar